Silver Seppin konsertti 13.11

Pirkanmaan Tuglas-seura järjestää konsertin yhteistyössä DIARA-hankkeen kanssa (Koneen Säätiö).

PAIKKA: Monitoimitalo 13 (Satakunnankatu 13, Tampere) WIVI LÖNN SALI

AIKA: 13.11 kello 19

VAPAA PÄÄSY. Huom. Salissa on vain noin 100 paikkaa.

 

SILVER SEPP BIO

Virolaisessa musiikkimaisemassa Silver Seppia voidan pitää yksinään vaeltavana trubaduurina, jolla on yhteys muinasvirolaiseen runolauluperinteeseen. Hän lähestyy runolaulua omalla ainutlaatuisella tavallaan, joka puhuttelee tämän päivän yleisöä. Seppilla on myös musiikin tekemiseen oma lähestymistapansa, sillä hän ei käytä meille tuttuja tavanomaisia soittimia, vaan on kehittänyt perineistä tapaa, jossa kaikki soitettavat instrumentit ovat peräisin ymäristöstämme. Seppin mielikuvitukselliset soittimet ovat arkisia esineitä hänen omalta maatilaltaan. Hän antaa vanhoille käyttöesineille uuden merkityksen saaden pesumaljat, polkupöyränrenkaan, kalaverkkotelineen ja viemäröintiputket soimaan. Omalla äänellään hän kertoo tarinoita suuresta kaipuusta, mielenrauhasta, eroosiosta, kukoistuksesta ja kotiinpaluusta. Silver Sepp on soittanut useissa tunnetuissa virolaisissa folk-yhtyeissä (RO:TORO, Svjata Vatra, Bombillaz ym.) ja on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Tällä hetkellä Sepp keskittyy sooloesiintymisiinsä, joissa kokee suurinta vapautta olla ennalta-arvaamaton, ja jotka tarjoavat parhaan kanavan luoda suora kontakti yleisön kanssa.

—-

In the landscape of Estonian music Silver Sepp can be regarded as a lone wandering troubadour who is connected to the ancient Estonian runo-song tradition. He approaches runo-song in his own unique way that appeals to contemporary audiences. He also has his own approach to making music in that he doesn’t use any conventional instruments familiar to the rest of us. He has developed on a traditional idea that everything you play as an instrument is taken from your surroundings. His fantastical instruments are all everyday objects from his farm. He takes old implements and blazes new trails with them, giving resonance to washing bowls, a bicycle wheel, a fish-netting stand, canalization tubes. With his voice he tells tales of great yearning, peace of mind, erosion, blossoming and homecoming. Silver Sepp has played in several well-known Estonian folk groups (RO:TORO, Svjata Vatra, Bombillaz etc.) and has given concerts all over Europe and North America. Now he has taken on the challenge of developing his solo performances, where he finds the most freedom to be unpredictable and the best channel to establish direct contact with the audience.

More info / lisätietoa: pirkanmaa@tuglas.fi

Your email will not be published. Name and Email fields are required.