Neuvonta

Alkaen 2019 Tampereella ei ole enää tarjolla säännöllistä vironkielistä neuvontaa Suomeen muuttaneille. Maahanmuuttajainfo Mainio tarjoaa kuitenkin suomenkielistä neuvontapalvelua tiistaista perjantaihin klo 10-16 Kulttuuritalo Laikussa sijaitsevassa infopisteessa (Keskustori 4, 3. krs). Tiettyinä päivinä ja aikoina neuvontaa on tarjolla esim. englannin ja venäjän kielellä.

Maahanmuuttajainfo Mainion neuvonta on kaikille avoin ja ilmaista. Neuvonnan palveluun ei vaikuta, mikä on sinun taustasi tai mikä on maahantulon syy. Palvelu ei maksa sinulle mitään. Käyntiä varten ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Maahanmuuttajainfosta saat tietoa ja neuvoja arjen asioihin. Niitä ovat asuminen, työ, koulutus, oleskelulupa, terveydenhoito ja sosiaaluipalvelut kuten tuet, joita voit saada toimeentuloon. Neuvoja auttaa ymmärtämään viranomaisten päätöksiä tai muiden dokumenttien sisältöä sekä täyttämään lomakkeita ja tekee puhelimella varauksen viranomaistoimistokäynteihin.

Vironkielistä etäneuvontapalvelua puhelimitse tai Skypen avulla tarjoaa Infolango maanantaisin klo 12-14 ja torstaisin klo 15-17.30. Sinulla on mahdollisuus varata takaisinsoittoaika myös internetissä.

 

Comments are closed.