Seurasta

1.12.2015 perustettu Pirkanmaan Tuglas-seura on Suomessa yli 3000 Viron ystävää yhdistävän Tuglas-seuranyksi paikallisseura. Pirkanmaan Tuglas-seuran jäsenistö koostuu sekä Pirkanmaan alueella asuvista suomenvirolaisista että paikallisista estofiileistä.

Pirkanmaan Tuglas-seuran toiminta keskittyy viron kielen osaamisen sekä virolaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tuntemisen edistämiseen, suomalais-virolaisen kulttuuriyhteistyön sekä paikallisvirolaisten äidinkielen, kansankulttuurin ja identiteetin elinvoimaisuuden säilyttämiseen. Tavoitteena on myös luoda ainutkertainen, paikallinen suomalaisuutta ja virolaisuutta yhdistelevä toimintakulttuuri monenlaiset kohderyhmät huomioiden (lapset ja nuoret, opiskelijat, kielen ja kulttuurin harrastajat, harrastajataiteilijat jne.). Tarjoamme jäsenillemme myös tukiverkoston ja/tai ajatushautomon Pirkanmaalla toteutettaviin, Viroon kietoutuviin hankkeisiin liittyen – olipa kyse sitten kulttuurisista, sosiaalisista tai kaupallisista päämääristä.
Pirkanmaan Tuglas-seura tekee aktiivisesti yhteistyötä Helsingissä sijaitsevan katto-organisaation kanssa.

Sinä Viron ystäviä tai Pirkanmaalla asuva virolainen, olet erittäin tervetullut osallistumaan toimintaamme joko tukijäsenenä tai aktiivisena toimintaan osallistujana. Halutessasi voit ottaa meihin yhteyttä ja kysyä lisää kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen pirkanmaa@tuglas.fi, tai poikkeamalla tapahtumissamme!

Comments are closed.