Minne matkustaa Virossa kesällä 2021?

Seuran vironkielisen verkkokeskusteluillan keskiössä 16.5.2021 olivat vähemmän tunnetut Viron matkakohteet ja tapahtumat, joihin pääsyä tulevana kesänä odotetaan malttamattomasti. Ryhmässä jaetut matkasuunnitelmat ja -vinkit inspiroivat osallistujia miettimään omia suunnitelmiaan vielä uudemman kerran. Keskustelukerholaiset jakavat ilolla matkailuideansa kesälle 2021 muillekin Viron matkailun avautumista odottaville.

Tartumaan maakunta
Tartto: Musiikkifestivaali Klaaspärlimäng 8–13.7.2021. Hyvin järjestetty, perinteikäs ja laajasti tunnettu musiikkitapahtuma. Majoitusjärjestelyissä kannattaa olla nopea!

Rockooppera Johnny. Kesän suurin musiikkiesitys tarkastelee nyky-yhteiskunnan kipupisteitä tuoden ne paljaina katsojan eteen. Tarinan hahmoissa jokainen voi tunnistaa itsensä, läheisensä, ystävänsä tai tuttavansa.

Hansakaupunkien perinteitä ylläpitävä Tarton Hansapäivät 17–18.7.2021
Vanhojen autojen paraati ja kulttuuriohjelma saavat suomalaisten sydämet sykkimään tiheämmin! (Ks. kuvagalleria 2019.)

Jõgevamaan maakunta
Räpina: Puutarha- ja kesämökkiharrastajille suunnattu Hyvä koti -päivä vuosittain. Monipuolisten kasvimarkkinoiden lisäksi ohjelmassa hirsitalon rakentajien taitokilpailu, joulukuusen koristelu juhannukseksi ja poikkeuksellisen paljon puuhaa lapsille. Katso ohjelma TÄSTÄ!

Jõgeva: Jõgeva treff. Motoristien kokoontuminen iltakonserteilla maustettuna (lavalla mm. Fuctor, Singer Vinger) heinä–elokuun taitteessa, 29.7.-1.8.2021. Neljä päivää yhtä juhlaa! Katso enemmän TÄSTÄ!

Võrumaan maakunta
Rõuge: Tekniikasta kiinnostuneiden kannattaa käydä Ööbikuorun vesihydrauliikkamuseossa. Vesivoimalla toimineen sähkölaitoksen rakensi paikallinen keksijä Peeter Johanson. Keksijä itse ei voinut/halunnut käydä koulua, mutta tuotti sähköä Rõugen koululle, kulttuuritalolle ja kirkolle vuosina 1912–1940. Katso KUVIA!

Türin kukkamarkkinoiden lisäksi Virossa järjestetään myös monia muita, pitkät perinteet omaavia markkinoita, kuten Võrumaan Vastseliinan maalaismarkkinat heinäkuussa ja Hauka-markkinat Antslassa elokuussa.

Valgamaan maakunta
Leigon järvimusiikkifestivaali. Poikkeukselliset konsertit elokuun yössä, maalauksellisen järvimaiseman keskellä tarjoavat musiinkin, valon ja pimeyden harmoniaa. Kuluvan vuoden ohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta se ilmestynee tapahtuman Facebook-sivustolle.

Raplamaan maakunta
Varbola: Kansainvälinen puuveistosmestarien kokoontuminen muinaisvirolaisessa linnoituksessa. Paikalla taitajia eri maista, myös Suomesta. Pitkät perinteet omaava pitkien sahojen kohtaaminen. Kuluvan vuoden aikataulua odotellessa voi aikaisemmin tehtyjä puuveistoksia ihailla verkkosivustolla ja Facebookissa.

Saarenmaa(n maakunta)
Saarenmaa on kuuluisa juhannusjuhlistaan. Saarenmaalla on tapana juhlia juhannusta kokonainen viikko. Erityisen mukava on autoilla uuteen paikkaan joka ilta – kunhan löytyy selvä kuljettaja. Saarenmaan yli 400 kylää järjestävät yhteistyössä ohjelmaa ja kilpailuja niin lapsille kuin aikuisille.
Juhannusiltana Virossa sytytetään aina kunnon kokko, vain yksittäisiä juhannustulia on jouduttu tulipalovaaran vuoksi perumaan. Kuluvan vuoden juhannusjuhlien ohjelma on vielä työn alla, mutta tilannetta voi seurata esim. sivustolta Visit Saaremaa ja Facebookista. Infoa on tavallisesti saatavilla myös laivoilta.

Pärnumaan maakunta
Soomaan kansallispuisto. Oletko kokenut viidennen vuodenajan? Soomaalla sellainen on. Soomaa sopii luontoretkien ystäville, tarjolla hiljaisuutta, mutta myös helppokulkuisia kävelyteitä ja -reittejä. Loistavat olosuhteet elämyksellisten valokuvien ottamiseen takuuvarmat varhain keväisin ja syksyisin. Soomaalla on mahdollista osallistua opastetuille retkille. Suojelualueisiin voi tutustua Soomaan verkkosivulla. Pärnusta Soomaalle pääsee bussilla nro 99. Bussimatka itsessään on omanlaisensa seikkailu.

Matkatoimisto Tiit-Reisid, vie tutustumaan karhuihin ja hylkeisiin, tekee kiinnostavia matkoja soille, kartanoihin ja erilaisiin näytöksiin. Pitkään toiminut, paljon kehuttu matkatoimisto. Katso kesäohjelma matkatoimiston verkkosivulta.

Looduse Omnibuss järjestää lauantaiaamuisin bussimatkoja Tallinnasta kiinnostaviin kohteisiin. Viimeaikaisia suosikkeja ovat esim. ”konnakonsertit”, lintubongaus ja ulkoilmanäytökset. Retkistä tiedotetaan sähköpostitse, postituslistalle voi liittyvä verkkosivulla. Tulevista luontoretkistä lisää TÄÄLLÄ.

HUOM! Matkaa suunnittelevan kannattaa tutustua sivustoon Visit Estonia, jossa kaikki suurempien tapahtumien järjestäjät esittelevät toimintaansa. Sivustolta löytyy lisäksi tietoa majoituspalveluista ja kulttuurihistoriallisista kohteista.

Comments are closed.