Maailman siivouspäivä 15.9

Pirkanmaan Nuorkauppakamari kutsuu kaikki siivoustalkoisiin. Maailman siivouspäivän on pannut alulle virolainen „Teeme Ära – Let’s Do it!“ –liike, joka on innostanut jo liki 20 miljoonaa ihmistä mukaan maailmanlaajuisiin siivoustalkoisiin.

Siivouspäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa Virossa vuonna 2008 ja silloin vapaaehtoiset keräsivät viidessä tunnissa yli 10 000 tonnia jätettä ja säästivät näin valtiolta 22,5 miljoonaa euroa sekä kolmen vuoden työt.

Nyt tänä vuonna Tampereella siivoamme yhdessä ranta-alueita. Kokoonnumme lauantaina 15. syyskuuta Ratinan kauppakeskuksen etuovilla kello 12, josta lähdemme kohti Eteläpuistoa ja Pyynikkiä.

K-Rauta Lielahti sponsoroi meille hanskat ja roskapussit. Pirkanmaan jätehuolto hakee säkit Pyynikiltä siivoustalkoiden jälkeen joten
riittää, että tulet vain mukaan talkoisiin!

Kannustamme kaikkia myös pukeutumaan sini-musta-valkoisesti Viron väreihin!

Siivousurakan jälkeen kaikki ovat tervetulleita rentoutumaan Kumma Junk Bar & Loungeen kello 18 alkaen.

Let’s Do It Tampere!

Tarkempaa tietoa tapahtuman yksityiskohdista ks. https://www.facebook.com/events/2028692287151243/

Eesti pidu – laskiaistapahtuma Haiharan kartanossa 10.3

La 10.3.2018 klo 12-16 Eesti pidu – laskiaistapahtuma Haiharan kartanossa

Luvassa laiskiaispuuhaa ulkona ja sen jälkeen laskiaissoppaa ja -pullaa sekä kulttuuriohjelmaa sisätiloissa. Esiintyy Porin seudun virolaisten kansantanssiryhmä Vingerpussid; lapset pääsevät askartelemaan ja kaikki halukkaat – sekä lapset että aikuiset – mukaan Heli Vijan johtamaan kansantanssityöpajaan klo 14 alkaen.

Osallistumismaksut 5€ aikuinen, 3€ lapset 3-16v, alle 3-vuotiat ilmaiseksi.

Ennakkoilmoittatuminen tapahtumaan s-postitse vastlapidu@gmail.com 5.3 mennessä.

Järjestämme tapahtuman yhteistyössä Tampere Eesti Klubin ja Vingerpussien kanssa.

Tule kuoromme kanssa Viron laulujuhliin!

Vuonna 2019 Viron laulujuhlien järjestämisestä kuluu 150 vuotta ja luvassa on siis merkittävä tapahtuma. Jollet ole kokenut kymmenien tuhansien kanssa yhdessä Laulun Voimaa, niin nyt avautuu sinulle, laulaja, se mahdollisuus yrittää päästä laulujuhliin Tampereen virolaisen sekakuoron riveissä.
Kuorossamme on porukkaa nuorista hieman kypsempiin, miehiä, naisia, viroa ja suoma äidinkielenään puhuvia ja laulajat ovat kotoisin Pirkanmaan eri paikkakunnilta – joten, kaikki laulajat ovat tervetulleita!
Jos innostuit aiheesta tai haluat lisätietoa, lähetä sähköpostia Kristiinalle: kteiss@gmail.com, viimeistään 26.2. mennessä.

Tampereellakin juhlitaan Viro100!

Pirkanmaan Tuglas-seuran kolmas toimintavuosi on käynnistynyt!

Tervetuloa osallistumaan sekakuoron, lastenkerhon, nuortenkerhon sekä keskustelukerhon toimintaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuosi 2018 on erityinen, koska vietämme sitä Viro100 merkeissä. Monet seuramme tämän vuoden tapahtumista ovat kumarrus Virolle.

Sekakuoromme on sen verran vakiinnuttanut harrastustoimintaansa, että edessä on konserttikiertue. Kuoro on kutsuttu esiintymään näyttäviin Viro100 tapahtumiin. 22.2. sekakuoro esiintyy Helsingissä, Aleksanterin teatterissa Viro 100 konsertissa sekä 24.2., itsenäisyyspäivänä, Tartossa Opettajien Seminaarin talon konsertissa.

Vuoden merkittävin paikallinen tapahtuma on ilman muuta EV100 juhla 20-luvun tyyliin hienoissa puitteissa Tammer-hotellissa 27. lokakuuta Tampereen Viro-viikkojen aikana. Kutsumme teitä mukaan suoraan 20-lukuun tarjoamalla aikakauden musiikkia, tansseja, leikkejä sekä mahdollisuuden pukeutumalla eläytyä 20-luvun tyyliin.

Toivomme, että vietätte mielenkiintoisan sekä ikimuistoisen vuoden yhdessä meidän kanssa!