Onnea ja menestystä, Viron kunniakonsulaatti Tampereella!

Kuva: Viron ulkoministeriö

27.9.2018 avattiin Viron kunniakonsulaatti Tampereelle. Uudeksi kunniakonsuliksi on nimitetty Jani Koivuniemi. Kunniakonsulaatti toimii Taitokaari Oy:n tiloissa (Kaskimäenkatu 1, 33900 Tampere) ja palvelee virolaisia koko Pirkanmaan alueella.

Yhteystiedot:
Jani Koivuniemi
Viron valtion kunniakonsuli Tampereella
puh. +358 3 357 9300
s-posti: jkoivuniemi@mfa.ee

Avajaiset pidettiin Palatsiteatterissa Tampereella. Avajaisissa oli mukana myös Viron Suomen suurlähettiläs Harri Tiido.
– On aina ilo todeta, että meidän Viron kunniakonsuleiden verkko laajenee. Tampere on niin tärkeä paikka, että olikin jo aika. – toteaa suurlähettiläs Tiido.
Viron kunniakonsulit avustavat Viron suurlähetystöä palvelemalla Viron kansalaisia tietyissä konsuliasioissa, esimerkiksi välittämällä asiakirjoja ja hoitamalla passiasioita. Merkittävän osan tehtävistä muodostaa elinkeinoelämän, kulttuurin ja paikallishallinnon suhteiden edistäminen näiden kahden maan välillä. Virolla on yli 200 kunniakonsulia 87 eri maassa. Koivuniemi on nyt jo kahdeksas Suomessa toimiva Viron kunniakonsuli.

Kunniakonsulaatin avajaiset pidettiin Palatsiteatterissa Tampereella. Mukana olivat myös seuramme hallituksen jäsenet. Seuramme sekakuoro esiintyi laulutervehdyksellä. Pirkanmaan Tuglas-seura onnittelee lämpimästi kunniakonsulia ja toivoo hedelmällistä yhteistyötä!

Maailman siivouspäivä 15.9

Pirkanmaan Nuorkauppakamari kutsuu kaikki siivoustalkoisiin. Maailman siivouspäivän on pannut alulle virolainen „Teeme Ära – Let’s Do it!“ –liike, joka on innostanut jo liki 20 miljoonaa ihmistä mukaan maailmanlaajuisiin siivoustalkoisiin.

Siivouspäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa Virossa vuonna 2008 ja silloin vapaaehtoiset keräsivät viidessä tunnissa yli 10 000 tonnia jätettä ja säästivät näin valtiolta 22,5 miljoonaa euroa sekä kolmen vuoden työt.

Nyt tänä vuonna Tampereella siivoamme yhdessä ranta-alueita. Kokoonnumme lauantaina 15. syyskuuta Ratinan kauppakeskuksen etuovilla kello 12, josta lähdemme kohti Eteläpuistoa ja Pyynikkiä.

K-Rauta Lielahti sponsoroi meille hanskat ja roskapussit. Pirkanmaan jätehuolto hakee säkit Pyynikiltä siivoustalkoiden jälkeen joten
riittää, että tulet vain mukaan talkoisiin!

Kannustamme kaikkia myös pukeutumaan sini-musta-valkoisesti Viron väreihin!

Siivousurakan jälkeen kaikki ovat tervetulleita rentoutumaan Kumma Junk Bar & Loungeen kello 18 alkaen.

Let’s Do It Tampere!

Tarkempaa tietoa tapahtuman yksityiskohdista ks. https://www.facebook.com/events/2028692287151243/